Hipertrofija (povećanje mišićne mase)

Kao odgovor na opterećenje mišića treningom snage u mišiću se javlja uvećanje zapremine mišića, tj vidno povećanje mase mišića. Povećanje volumena mišića naziva se mišićna hipetrofija. Trening se može sprovoditi sa tegovima ali i finkcionalno sa svojom težinom.

Redukcija telesne težine

Jedna od osnovnih stvari pri redukovanju telesne mase jeste povećanje dnevne potrošnje energije i smanjenje kaloriskog unosa. Najbitniji segmenti ovog programa jesu da telo u toku programa bude u odredjenoj zoni, u kojij se postiže redukcija masti, i izbor odgovarajućeg programa aktivnosti. Pored ovih stvari neophodan je i programiran i izbalansiran program ishrane. Pre samog početka programa neophodno je inicijalno merenje, telesne težine, obima repernih delova tela, kao i merenje odnosa telesnog sastava.

Ishrana

Zdrava i umerena ishrana je neophodna kako bi organizam normalno funkcionisao. Zdravom ishranom će te sačuvati vaše zdravlje, popraviti fizički izgled i povećati nivo vaših trenažnih sposobnosti. Svaki klijent dobija svoj plan ishrane, koji je namenjen samo njemu jer niko od nas nema potrebu za istim unosom nutrijenata.

Kardio-trening

Podrazumeva intenzivan napor velikih mišicnih grupa u odredjenom vremenskom periodu. Kardio vežbe su neophodne za svaki efikasan program treninga, ne samo za sagorevanje masnoća, već i za celokupno zdravlje. Jako bitna stvar u aerobnom treningu je sama zona u kojoj se odvija trening a to je zona ispod aerobnog praga. U toku sprovodjenja ovog programa treninga se u svakom trenutku prati srčana frekfencija kako bi se održala aerobna zona treninga.

Star trening

Strar trening je trening koji se izvodi u manjim grupama u kojima vežbači idu u krug od stanice do stanice izvodeći odredjenu vežbu. Trening može da bude takmičarskog karaktera u zavisnosti od spremnosti i želje klijenta.

TRX trening

Radi se o teningu na kojem osoba koristi sopstvenu težinu kao opterećenje. Prilagođavajući ugao i položaj tela dobijamo više od 300 različitih vežbi u kojima se koristi sopstvena telesna težina i koje nam pomažu da postignemo bolju kondiciju i efikasnije izvođenje vežbi. Ako uzmemo u obzir da intenzitet treninga menjamo samo različitim položajem tela, vežbe Suspension treninga su sigurne i efikasne za sve bez obzira na nivo trenutne kondicije od 92-godišnjaka do profesionalnih sportista. Suspension trening ima prednost u odnosu na uobičajene treninge snage jer ljudsko telo radi kao celina, svi mišići zajedno, a ne samo kao zbir mišićnih grupa. Svaka TRX vežba gradi pravu funkcionalnu snagu i istovremeno poboljšava fleksibilnost, ravnotežu i stabilnost trupa. TRX trening razvio je pripadnik Specijalnih jedinica americke vojske (Navy SEAL) Randy Hetrick. Randy je tražio način kako da svoju jedinicu održi u frhunskoj formi bez obzira na to gde se nalaze i u tome je uspeo

Tuber trening

Trening sa elastičnim ekspanderima. Mogućnost izvodjenja bilo kog pokreta pod opterećenjem znači da možete da stavite akcenat na bilo koji mišić ili mišićni grupu. U svega nekoliko koraka, za postavljanje celog sistema, potrebno je 10-15 sekundi. Isto toliko potrebno je za prelazak iz vežbe u vežbu. Opterećenje koje TubeR daje se ne oslanja na gravitaciju, već na otpor koji daju same gume. Upravo iz tog razloga praktično ne postoji ograničen broj vežbi koji možete izvesti a mišići su pod konstantnom tenzijom bez obzira na položaj i ugao izvođenja vežbe. Uz to, izvođenje pokreta je potpuno prirodno.

Suplementacija

Suplementacija je u današnje vreme postala nešto što ljudi olako shvataju i konzumiraju. Iza šarenih etiketa se najčešće ne krije ono što sami potrošači misle da uzimaju. Zato je neophodno posavetovati se sa stručnim licem pre uzimanja odredjenih preparata i tako izbeći razočarenje i štetne posledice po zdravlje koje se mogu desiti usled neprevilnog uzimanja.